Usluge 

Bolesna ili ozlijeđena životinja

Naiđete li na bolesnu ili ozlijeđenu životinju, nemojte okrenuti glavu!

U Malom Lošinju otvorena je veterinarska ambulanta Veterinarske stanice Rijeka, na adresi Ul. Del Conte Giovanni 9. 

Telefonski broj ambulante je +385 51 231 973.

Ukoliko je ambulanta zatvorena, možete pozvati komunalnog redara – voditelja Dragišu Rakića na broj 051 231 056 (interni 117) ili na +385 98 384 263.

Trebate li pomoć pri hvatanju životinje ili trebate transporter, pozovite nas! 

Udomljavanje

Jedan od glavnih ciljeva Društva je udomljavanje nezbrinutih životinja i razvijanje svijesti da je bolje udomiti napuštenu životinju nego ju kupiti.

Velik je broj odbačenih i neželjenih mačaka i pasa i dobra je odluka pružiti nekoj od njih dom. Ne samo da je to humana odluka, već su životinje koje su rezultat prirodne selekcije obično zdravije, otpornije i sposobnije za život od onih iz selektivnog uzgoja. Zahvalnost i ljubav koje one pružaju ne može se usporediti ni sa čime!

Ukoliko želite nabaviti životinju, obratite se prvo nama. U proljetnim mjesecima na raspolaganju je velik izbor maca svih boja i uzoraka, koje nemaju dom i treba ih maknuti s ulica, šumaraka, često i kontejnera kamo su odbačene. Mačka koju udomite od nas dobiva besplatnu sterilizaciju i cijepljenje, što čuva život i zdravlje životinje. 

Sterilizacija/Kastracija

Nesterilizirana mačka okoti i do 18 mačića godišnje. Teško je udomiti tolike mačiće, a to onda znači nove gladne i nezbrinute mace sklone bolestima zbog loših uvjeta života. Uz to što sprječava neželjenu skotnost, sterilizacija također pomaže u smanjenju rizika od specifičnih bolesti i smanjenja problema sa socijalizacijom. Sterilizacija značajno povećava životni vijek kod mačaka smanjujući rizik od zaraznih bolesti tijekom borbi i ozljeda kada tragaju za partnerom.

Društvo vodi brigu o kontroli populacije i sve slobodno živuće mačke na našim hranilištima su sterilizirane / kastrirane. Prepoznat ćete ih po manjku vrha na jednom uhu. Sterilizacija i kastracija su za mačke bez vlasnika besplatne i trošak snosi Grad Mali Lošinj, odnosno Grad Cres. Vidite li negdje mačku s mačićima, obavijestite nas! Pomoći ćemo toj maci i spriječiti patnju najzinog potomstva steriliziramo ju. 

Čuvanje životinja

Društvo nema kapaciteta niti prostor za čuvanje vašeg ljubimca dok ste na putu ili u nemogućnosti da se privremeno brinete za njega, ali može posredovati u pronalaženju prave osobe. Možete li i želite privremeno čuvati nečiju životinju ili životinju koja čeka udomljenje, javite nam se!

Ljubitelji životinja koji pruže takvu uslugu drugome mogu je i sami iz bilo kojeg razloga trebati.  

Volontiranje

Društvo uz pomoć svojih volontera hrani 308 mačaka na lokacijama u svim naseljima otoka Lošinja, Suska, Unija i Srakana. Uoče li volonteri Društva bolesnu ili ozlijeđenu mačku pobrinu se za njezino liječenje i njegu. Da bi se svakodnevno obišlo mace potreban je što veći broj volontera. Možete nam pomoći volontiranjem u bilo kojim danima ili intervalima, mi ćemo predložiti lokaciju koja je dovoljno blizu vašeg doma ili radnog mjesta kako volontiranje ne bi iziskivalo dodatne troškove ili veliki gubitak vremena. Ako nemate vremena za hranjenje, darujte našim macama hranu! 

Pravne usluge

Naš tim stručnjaka nudi sve pravne savjete zaštite životinja i njihovih osnovnih prava.